Problémamegoldó fejlesztés (képgalériával)2020. május 19. (kedd) 19:00 - Városnews/9308_0_300.jpgMegkezdődött a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése az Iparvasút úton. A fejlesztésnek köszönhetően egy régi probléma oldódhat majd meg, miszerint a Volny József és a Jászi Oszkár út kereszteződésében rendszeresen megáll az esővíz. A munkálatok hamarosan a gyújtói körforgalom közlekedését is érinteni fogják, és szakaszos lezárások is lesznek a területen.

Nagy esőzések alkalmával a Volny József és a Jászi Oszkár út kereszteződésében folyamatosan megáll az esővíz. Többek közt ezt a problémát oldja majd meg a csapadékvíz-elvezető hálózat most elinduló kiépítése az Iparvasút úton.

„Ezt egy területi operatív programban nyertük meg, száz százalékban európai forrásból van finanszírozva. Megoldjuk vele többek közt azt a problémát, amit nagyon sokan tapasztalhatnak az oxigéngyár előtti kereszteződésben mikor nagyobb esőzésnél megáll a víz, ez volt az első kiinduló pont, de a térségben, amire lehetőséget nyújtott a projekt, igyekszünk megoldani a csapadékvíz-elvezetést. Nem egy hatalmas lehetőséget tartalmaz magában a projekt, tehát nem tudunk minden problémát megoldani belőle, de azt gondolom, hogy így is előrelépés lesz a városnak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kivitelező cég építésvezetője elmondta, hogy a munkálatoknak három szakasza lesz. Az első az Iparvasút úti, a második a Gyári temetőtől induló szakasz, a harmadik a 25-ös számú főutat érintő rész. Ez utóbbi a gyújtói körforgalmat is érinti, ami fennakadást okozhat majd a közlekedők számára. Ide előreláthatólag két hónap múlva érnek el a szakemberek.

„Szakaszos lezárások lesznek, itt tudni kell azt, hogy ha most elkezdjük az építkezést, akkor keresztbe átvágások lesznek. Az utat keresztbe kell vágnunk, ahhoz, hogy a csapadékvizet el tudjuk vezetni a jobb oldalról a bal oldalra víznyelő rácsokkal, szabványos rendszerrel” - nyilatkozta Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője.

Az építésvezető hozzátette, hogy mivel a munkaterület nagy része iparterületen található, így az a közművek nagy részét érinti. Ma délelőtt ezek elhelyezéséről és a kimérési pontokról szólt az egyeztetés. A tervek szerint a teljes csapadékvíz-elvezető hálózat idén szeptemberre készülhet el.


308_0_t 308_1_t 308_2_t 308_3_t
308_4_t 308_5_t 308_6_t 308_7_t
308_8_t
Vissza